Zomerfinale 30 juli t.e.m. 1 augustus
Terug naar overzicht

Zomerfinale 30 juli t.e.m. 1 augustus

Beste zwemmers, beste ouders

De dreiging van het Covid-19 virus is - zoals we allen dagelijks ervaren - nog steeds erg aanwezig. Iedereen moet hier rekening mee houden, zo ook wij als sportfederaties.

Van 30 juli t.e.m. 1 augustus zullen enkele honderden zwemmers naar het Olympisch Zwemcentrum Wezenberg afzakken om er de finales van het Zomercircuit te betwisten. Zij worden begeleid door tientallen trainers. Tientallen officials en medewerkers zorgen er voor dat de wedstrijd kan plaatsvinden. Alles onder veilige omstandigheden laten verlopen wordt dus een stevige opdracht. Om de situatie niet te bemoeilijken, hebben wij besloten gedurende het volledige weekend geen publiek toe te laten.

Een bijkomende reden hiervoor is dat we tussen (groot)ouders, familie, vrienden en andere (potentiële) toeschouwers geen problemen willen creëren, aangezien er slechts ruimte zou zijn voor een heel beperkt publiek.

We zullen er alles aan doen om de zwemmers de kans te bieden zo optimaal mogelijk te presteren. Via een uitgebreide gratis livestreaming zal iedereen de prestatie van zijn/haar (klein)kind, favoriete zwemmer, enz. kunnen volgen. Binnenkort zal hier via onze kanalen meer informatie over worden verspreid.

Uiteraard hopen wij dat de situatie zal toelaten om onze wedstrijden in het komend seizoen zonder of onder versoepelde maatregelen te laten plaatsvinden.

We danken u graag voor uw begrip en wensen alle zwemmers veel succes de komende weken.

Tijdschema Finaleweekend
Tijdschema Finaleweekend

Hieronder vinden jullie de selectie deelnemers aan de Belgische Zomerfinales van vrijdag 30 juli 2021 t.e.m. zondag 1 augustus.
Deelname aan de Zomerfinales dient niet via een lenex-bestand bevestigd te worden. Afmeldingen moeten wel per mail worden doorgegeven vóór onderstaande deadline aan Ronny Buggenhout (ronny.buggenhout@skynet.be) en de KBZB (info@belswim.be).

Betreffende de B-finales voor 200m vlinderslag en 400m wisselslag voor 17 – 18-jarigen, en 19 en > bestaat er tegenstrijdigheid tussen de reglementen voor de Belgian summer Finales 2021 en de inhoudelijk publieke communicatie over deze wedstrijd

In het kader en vanuit de filosofie dat bij twijfel het voordeel steeds naar de zwemmer gaat heeft de Nationale Sportcommissie beslist in dit geval ook het ‘voordeel toe te kennen aan de zwemmers’  en dat voor de 17-18 jarigen en 19+ een B-finale 200m vlinderslag en een B finale 400m wisselslag zal en kan gezwommen worden, op voorwaarde dat er minimum 11 zwemmers (na afmeldingen) beschikbaar zijn voor deze  finales.

De procedure voor het afmelden blijft van toepassing, d.w.z. de mogelijkheid bestaat om af te melden t.e.m. woensdag 28/07/2021 om 12u00.

Event 189 (eerste wedstrijd op zondagochtend) is goedgekeurd door de Nationale Sportcel Zwemmen. Dit is in kader van het behalen op een plek op de Paralympisch Spelen Tokio 2020.

De uitslagen van de wedstrijden kunnen jullie op de website van Toptime consulteren (Officiële Resultaten (toptime.be)).

TOEGANG PER CLUB:

  • 1 afgevaardigde
  • 1 trainer per 5 zwemmers (mag per dag een andere trainer zijn)

LINKS NAAR LIVESTREAMS

Dag 1 (vrijdag 30 juli)

https://www.youtube.com/watch?v=SBOR0AbNdqQ

Dag 2 (zaterdag 31 juli)

https://www.youtube.com/watch?v=EDeeFqmp2rc

Dag 3 (1 augustus)

https://www.youtube.com/watch?v=bbkFiTuFz64

Tijdens de zomerfinale zal er exclusieve gepersonaliseerde kledij te koop worden aangeboden van Fine Design.
Tijdens de zomerfinale zal er exclusieve gepersonaliseerde kledij te koop worden aangeboden van Fine Design.

HOTEL RESERVEREN FINALEWEEKEND

Voor het finaleweekend (30 juli t.e.m. 1 augustus) kunnen er kamers gereserveerd worden in Hotel Mercure.
Via dit formulier kun je reserven.
Annuleren kan gratis gebeuren na publicatie van de finalisten (27/7) - reserveren is dus aangeraden!

SELECTIEWEDSTRIJDEN

De kalender voor de preselectiewedstrijden in Vlaanderen is gekend.
De kalender voor de preselectiewedstrijden in Wallonië vind je hier.

De finales zullen plaatsvinden in het Olympisch Zwembad Wezenberg.

Uitnodiging Long Distance
Terug naar overzicht
PDF