Met de gewaardeerde steun van

Info TEAM BELGIUM WATERPOLO
Terug naar overzicht

Info TEAM BELGIUM WATERPOLO

Ter attentie van: Waterpoloclubs ZWEMFED + Talentvolle speelsters en spelers U13/U15/U17

Betreft: Team Belgium U13/U15/U17

 

Beste,

In het kader van het lange termijnplan om het Belgische waterpolo verder te ontwikkelen communiceerden we de laatste maanden over onze ambitie om te starten met een nationale werking voor jeugdspeelsters en -spelers in de reeksen U13/U15/U17.

Ten einde een selectie te maken van talentvolle meisjes en jongens werd tijdens de laatste Zwemfed academies van maart en april een selectieprocedure gestart.

Het aantal kinderen dat naar deze selectiedagen kwam was zeer bemoedigend. Op de sessie van 24 april waren maar liefst 177 kinderen aanwezig waaronder een delegatie vanuit Wallonië.

Dat de organisatie niet op punt stond hebben we met z’n allen kunnen vaststellen. Dit leidde op sommige momenten tot echt moeilijke situaties waarvoor we ons wensen te excuseren. Anderzijds willen we uiteraard ons plan verder uitrollen en hebben we geëvalueerd en bijgestuurd. Dit heeft tot de beslissing geleid om de selectieprocedure momenteel te stoppen en een volledig nieuwe start te nemen in september 2022.

Concreet zullen er twee selectiedagen georganiseerd worden op zondag 11 september en zaterdag 8 oktober 2022. Verder in het seizoen 2022-2023 zullen we met de selectie van 60 à 70 talentvolle speelsters en spelers in de categorieën U13-U15-U17, 4 keer op meerdaagse stage gaan en 3 ééndaagse trainingssessies organiseren.

De inschrijvingen voor de selectiedagen zullen moeten gebeuren voor 15 juli 2022.

Het exact schema, planning, modaliteiten van de inschrijvingen, etc zullen voor eind juni 2022 gecommuniceerd worden.

De resterende Zwemfed academies zullen plaatsvinden zoals oorspronkelijk gepland, maar dus enkel voor de kinderen die ingeschreven waren en deel uitmaakten van de Zwemfed academie.

In de hoop U hierbij voldoende geïnformeerd te hebben,

Met sportieve groeten,

Joeri Van Steenberghe
Coördinator Team Belgium Nationale ploegen
Joeri.vansteenberghe@belswim.be

 

Terug naar overzicht
PDF