Met de gewaardeerde steun van

Een terugblik op het EJK '24
Terug naar overzicht

Een terugblik op het EJK '24

De Belgische selectie bestond uit een mooi evenwicht tussen zwemmers met eerdere EJK-ervaring, alsook enkele newbies die voor het eerst mochten aantreden op het Europese podium.

In contrast met het EK van vorige maand, stuurden alle landen wél hun sterkste jeugddelegatie naar het Litouwse Vilnius. Een ideaal moment voor onze zwemmers om zich te kunnen meten met de rest van Europa!

De 12-koppige Belgische selectie bestond uit 5 jongens en 7 meisjes. In totaal werden 34 individuele nummers en 1 aflossing gezwommen. Onze Belgen mochten aantreden voor 5 halve finales en 5 finales. Als boegbeeld heeft Sarah Dumont 3 medailles verzilverd voor Team Belgium; eentje van elke kleur! In het landenklassement verschijnen we zo op de 11de plaats.

Deze persoonlijke records werden gevestigd:

  • Lukas Baeten debuteert sterk. De jonge schoolslagzwemmer verbetert zijn persoonlijke records op de 100 en 200m schoolslag.
  • Vincent Van Hooydonck kan zijn beste tijd aanscherpen op de 100m vlinderslag. Op de 50m sprint lukt dat niet.
  • Leo Verschooten sprint op de 50m vlinderslag naar een nieuw persoonlijk record. Op de vrije slag sprint lukt dat niet, al stoot hij wel door naar de halve finales.
  • Siri Vanderlinden, de jongste zwemster van deze selectie, kan zich verbeteren op de 800m vrije slag.
  • Sarah Dumont zorgt voor de 3 Belgische medailles. Ze verovert goud op de 200m vlinderslag, zilver op de 400m wisselslag en brons op de 400m vrije slag. Op weg naar die medailles brak ze ook 2 eigen Belgische records, namelijk de 200m vlinderslag en 400m wisselslag. Met 4 persoonlijke records kroont Sarah zich tot vrouw van de Belgische selectie van dit toernooi. Als we als redactie 1 favoriet moment mogen kiezen, dan is het zeker de 400m wisselslag finale van Sarah. Niet alleen verovert ze een zilveren medaille, ze verbetert haar persoonlijke record met maar liefst 3 seconden sinds eind mei!

 

Bron: https://swimnation.be/

Terug naar overzicht
PDF