Met de gewaardeerde steun van

Overlijden Willy Fraipont
Terug naar overzicht

Overlijden Willy Fraipont

Met diepe bedroefheid vernamen wij het overlijden van voormalig secretaris generaal van de KBZB - Mr Fraipont Willy (geboortedatum 06/07/1943, geboorteplaats Vilvoorde) op vrijdag 26 april.

Op 1/08/1982 kwam Willy Fraipont officieel in dienst bij de KBZB als secretaris generaal als opvolger van Roger Verloove. Al vóór deze datum was Willy al lid van de Raad van Bestuur van de KBZB.

Hij was stichtend lid van de Vlaamse Zwemliga - KBZRB op 11 maart 1977 en alsook lid van de Raad van Bestuur van de Vlaamse Zwemliga tot 1982.

Een indrukwekkende professionele carrière wist hij te verwezenlijken, namelijk 26 jaar lang als secretaris generaal onder de volgende voorzitters: Leeuw Jean – De Vos Francis - Caufrier Jacques – Louwagie Michel

Willy was ook jarenlang secretaris van de Koninklijke Vilvoordse Zwemclub Phoenix.

Hij organiseerde diverse internationale wedstrijden/evenementen in de disciplines zwemmen / waterpolo in België (EYOF, Multinations, WP North Sea Cup, LEN Congres, EK Juniores, etc…)

Hij was jarenlang de KBZB-vertegenwoordiger tijdens LEN-congressen en delegatieleider van de nationale ploegen zwemmen.

Op 31/07/2008 stopte zijn tewerkstelling bij de KBZB en werd Willy opgevolgd door Mr. Georges Wouter.

De Koninklijke Belgische Zwembond wenst haar diepste medeleven te betuigen aan Willy zijn familie. Hij zal in heel wat harten blijven verderleven en wij zijn dankbaar voor zijn jarenlange inzet en passie voor de werking van de KBZB.

Terug naar overzicht
PDF