Met de gewaardeerde steun van

Beëindiging samenwerking met Fred Vergnoux - MERCI FRED!
Terug naar overzicht

Beëindiging samenwerking met Fred Vergnoux - MERCI FRED!

De leiding van de Vlaamse Zwemfederatie en van de Koninklijke Belgische Zwembond hebben, in onderling overleg met Fred Vergnoux, beslist om de samenwerking na de wereldkampioenschappen in Fukuoka te beëindigen.

Fred Vergnoux was sinds het begin van dit seizoen de Head Coach van de zwemfed en van de KBZB en er werden zeer goede resultaten geboekt, met onder meer de selectietijd van Roos Vanotterdijk voor de Olympische Spelen en meerdere Belgische records. Toch gaf de Head Coach aan dat zijn familiale situatie, waarbij hij steeds voor zeer lange periodes gescheiden diende te leven van zijn echtgenote en kind, niet voor een langere periode houdbaar is.

De zwemfed en haar elite-sporters en omkadering appreciëren ten zeerste dat hij het project een kans gegeven heeft en is dankbaar voor de begeleiding en de daaruit voortkomende resultaten gedurende het seizoen 2022-2023.

Anderzijds is er uiteraard begrip voor zijn situatie en voor het feit dat dit op familiaal vlak niet langer houdbaar is.

We hopen dat er – mede dankzij de ervaring en professionele inzet van Fred tijdens deze ultieme voorbereiding op het WK en tijdens het WK zelf – in schoonheid een hoofdstuk kan afgesloten worden, met mooie resultaten voor de atleten.

Bedankt, Fred en nog veel succes met alles wat de toekomst nog zal brengen!

Terug naar overzicht
PDF