Met de gewaardeerde steun van

Afscheid van meneer Finet Jean
Terug naar overzicht

Afscheid van meneer Finet Jean

Met diepe droefheid hebben wij vernomen dat de heer Jean Finet op 14 november 2023, op 86-jarige leeftijd is overleden.

Gedurende 45 toegewijde jaren heeft de heer Finet een onuitwisbare voetafdruk achtergelaten in de sportwereld als voorzitter van verschillende clubs, waaronder de Dauphins de Frameries, de BDB, de BST en meer recentelijk de MHN. Ook zijn passie voor zwemmen en zijn onnaadloze inzet op regionaal niveau erkend als voorzitter van het district Henegouwen.

De heer Finet was een invloedrijk figuur op nationaal niveau als lid en voorzitter van het Franstalig sportcomité (zwem) en van de nationale sportcommissie. Wij danken hem voor zijn talrijke bijdragen als rechter-scheidsrechter tijdens vele wedstrijden.

Ter erkenning van zijn uitzonderlijke prestaties werd de heer Finet ook geëerd als emeritus lid van de Koninklijke Belgische Zwemfederatie (KBZB), als blijk van zijn uitzonderlijke toewijding aan de zwemwereld.

De begrafenis zal plaatsvinden op 18 november om 11 uur in de kerk van Sint-Waudru te Frameries.

In deze moeilijke tijden willen wij onze oprechte medeleven betuigen aan de familie en vrienden van de heer Finet. Zijn nalatenschap zal voortbestaan in de harten van iedereen die het voorrecht heeft gehad hem te kennen.

Terug naar overzicht
PDF