Met de gewaardeerde steun van

OBC'24 - Veiligheid
Terug naar overzicht

OBC'24 - Veiligheid

Beste aanwezige op de Open Belgische Kampioenschappen zwemmen 2024

Dank voor jullie aanwezigheid en bereidwillige medewerking. De wedstrijd verloopt momenteel zeer vlot en allemaal samen doen we er alles aan om dit ook tijdens de rest van dit weekend zo te houden.

Er zijn echter een aantal zeer belangrijke aandachtspunten op vlak van veiligheid, waarbij we graag vriendelijk om jullie medewerking verzoeken.

  1. Zwemhal

Het is niet toegelaten dat evacuatiewegen worden geblokkeerd en dat de doorgang in de tussengangen en op andere evacuatiewegen (nooddeuren) wordt verhinderd. Daarom vragen we er op te letten dat bedjes, stoelen, rugzakken, enz. níét voor nooduitgangen geplaatst worden.

Daarnaast zijn ook de doorgangen op veel plaatsen te smal. Gelieve er daarom op te letten dat doorgangen in/achter de tribunes en rond de zwembaden steeds gevrijwaard worden. Voor wat betreft de volledige lengte van het wedstrijdbad: daar zullen bedjes, matjes, e.d. niet toegelaten worden. Van de reeds aanwezige bedjes en matjes verzoeken we vriendelijk deze zo snel mogelijk te verwijderen. Onder/achter de tribune kunnen deze wel geplaatst worden, zolang nooduitgangen en doorgangen vrijgehouden worden.

Ook in de zwemmerstribune (de tribune achter de startblokken) is nog meer dan voldoende plaats voor zwemmers, coaches, enz.

  1. Verkeersveiligheid

Ook qua parking stellen zich grote problemen op vlak van veiligheid. Zo kan er momenteel geen brandweerinterventie plaatsvinden ter hoogte van de parking, door bezoekers die alle parkeerregels negeren. Zelfs de bereikbaarheid voor ziekenwagens vormt momenteel een probleem. De stadsdiensten hebben sinds kort de opdracht om de politie in te schakelen bij dergelijke problemen, wat bij deze ook gebeurd is.

Bij het herhaaldelijk niet naleven van de regels, zullen wij ons als organisator van dit event genoodzaakt zien om samen met de stadsdiensten de wedstrijd (tijdelijk) stil te leggen, tot de problemen verholpen zijn. We verzoeken u dan ook graag om aandacht te schenken aan de bovengenoemde zaken.

Alvast bedankt en op naar nog een mooi wedstrijdweekend!

Terug naar overzicht
PDF