Met de gewaardeerde steun van

Vernieuwde samenstelling bestuursorgaan, voorzitterschap en opvolging directeur zwemfed
Terug naar overzicht

Vernieuwde samenstelling bestuursorgaan, voorzitterschap en opvolging directeur zwemfed

Tijdens de zitting van het bestuursorgaan van de Vlaamse Zwemfederatie (Zwemfed) op maandag 4 december heeft Pieterjan Vangerven zijn taken als bestuurder en voorzitter neergelegd.

Het bestuursorgaan van zwemfed heeft vervolgens Kris Geeroms aangesteld als nieuwe voorzitter. Hij zal de taken en verantwoordelijkheden die daarbij horen, overnemen en samen met de andere bestuurders de strategische koers en belangen van de federatie bewaken. Kris wordt tevens covoorzitter van de Koninklijke Belgische Zwembond (KBZB).

Alexander Trap zal de taken van Kris Geeroms als financieel beheerder overnemen. Ingrid De Kimpe blijft ondervoorzitter. Daarnaast blijven ook Geert Heuninck, Chantal Duck en Hilde Van Houte deel uitmaken van het bestuursorgaan.

Gezien de huidige algemeen manager en technisch directeur Lode Grossen na 31 augustus 2024 zijn opdracht beëindigt, heeft het bestuursorgaan een beslissing genomen met betrekking tot zijn opvolging. Vanaf 1 september 2024 komt de operationele leiding van zwemfed in handen van Pieterjan Vangerven. Om in september een vlotte overgang te waarborgen en goed voorbereid aan zijn nieuwe taken te beginnen, zal Pieterjan Vangerven zowel door Lode Grossen als het bestuursorgaan betrokken worden bij alle activiteiten en vergaderingen.

Terug naar overzicht
PDF