Met de gewaardeerde steun van

Prachtige prestaties op het EK korte baan zwemmen te Otopeni
Terug naar overzicht

Prachtige prestaties op het EK korte baan zwemmen te Otopeni

Afgelopen week vonden de Europese zwemkampioenschappen korte baan plaats in Otopeni (Boekarest) van 5 december tem 10 december 2023.

Wij zijn trots op de prestaties van het Belgische team, want ze brachten twee bronzen medailles mee naar huis en er werden drie Belgische records en 1 Belgisch jeugd record gezwommen.

De ploeg (9 zwemmers) slaagde erin om 3 halve finales te betwisten en ook 6 finales! 

Proficiat aan Lucas Henveaux met zijn bronzen medaille op de 400m vrije slag in een nieuwe toptijd van 3.37.91! 

Ook Valentine Dumont zwom haar eerste medaille op een EK en werd 3de op de 400 vrije slag in een mooie tijd van 4.00.84. Ze slaagde er ook in om de finale van de 200 vrije slag te bereiken, maar aangezien dit op dezelfde dag lag van de finale van de 400 vrije slag, heeft ze de keuze gemaakt om resoluut voor de 400 te gaan. Wat een uitstekende keuze was voor haar! Proficiat Valentine!

Alisée Pisane zwom het nog maar verse Belgisch record van de tabellen van Lucie Hanquet op de 1500 vrije slag, nieuwe tijd 15.55.33 en eindigde 4de. In deze zelfde finale eindigde Lucie Hanquet op de 7de plaats. 

Sarah Dumont mocht de finale zwemmen op de 800 vrije slag en slaagde er opnieuw in om een Belgisch jeugd record te zwemmen in een tijd van 8.29.89 en eindigde hiermee 5de! Grace Palmer eindigde in deze finale op een 8ste plaats.

Ook zagen we mooie prestaties van Zinke Delcommune, Camille Henveaux & Lotte Vanhauwaert tijdens hun eerste EK korte baan!

Op naar 2024!

Terug naar overzicht
PDF