Met de gewaardeerde steun van

Tussentijdse evaluatie EK
Terug naar overzicht

Tussentijdse evaluatie EK

Het is een overwegend jonge selectie, aangevuld met enkele ervaren zwemmers, die momenteel het beste van zichzelf geven in het Stadio Olimpico del Nuoto in Rome. De voorbije dagen brachten al een paar mooie (halve) finaleplaatsen met zich mee.

Zo plaatsten Valentine Dumont en Roos Vanotterdijk zich voor de halve finales van de 100m vrije slag. Daarin kwam Valentine heel dicht in de buurt van een finaleplaats. Ook op de 50m vlinderslag, wist Roos Vanotterdijk zich te plaatsen voor de halve finales, die opnieuw het ‘eindstation’ werden. Voor Valentine Dumont werden de halve finales ook op de 200m vrije slag de eindhalte, waarin ze opnieuw op een haar na de finaleplaatsen miste. Dag 4 werd tot nu toe de meest succesvolle, met halvefinaleplaatsen voor Roos Vanotterdijk (100m vlinderslag) en Lucas Henveaux (200m vrije slag). Dit keer werd dit niet het einde voor Roos want zij wist zich via een knappe 6e plaats te kwalificeren voor de finale. Last but not least, verbrak Alisée Pisane het Belgisch record op de 1500m vrije slag. Ze werd daar bovendien eveneens voor beloond met een finaleplaats. Het verhaal stopt daazr niet bij want ook op dag 5 wist Roos door te stoten naar de halve finales, dit keer op de 100m rugslag. Zinke Delcommune leverde ook een knappe prestatie door zich te plaatsen voor de halve finales van de 200m wisselslag.

De tussentijdse balans is dus overwegend positief. Voor de meeste (jonge) deelnemers is dit het eerste grote tornooi. We hadden tot nu toe enkele uitschieters: de twee finalistes zijn amper 17 en 19 jaar oud. Anderen benaderen vaak hun persoonlijke besttijd... Dus we durven positief naar de toekomst van het Belgische zwemmen kijken, in de wetenschap dat er nog veel werk voor de boeg  is, om effectief terug aan te knopen met het beoogde internationale niveau.

Terug naar overzicht
PDF